top of page

Het ritme van de seizoenen

Ik zit in mijn werkkamer te werken, als ik opeens merk dat het donker is. Ik heb de neiging om een lamp aan te gaan doen. In plaats daarvan doe ik mijn ogen dicht en voel wat er is. Ik realiseer me dat dit is waar het ritme van de seizoenen over gaat. Na de zomer met vol zonlicht wordt het donkerder. Nadat we in de zomer veel naar buiten zijn geweest en vooral veel dingen hebben ondernomen worden we uitgenodigd om naar binnen te gaan. In ons huis en ook in onszelf. En het daar dan gezellig maken. Een lampje aandoen, een kaarsje aansteken. Goed voor jezelf zorgen. Ondertussen begint het hier te onweren en flink te regenen en hagelen. Tijd om te ontladen en met een andere koudere energie door te gaan.


Dit is waar de Godin Hestia over gaat. Je innerlijk vuur aansteken. Het binnen gezellig maken als het buiten koud en donker begint te worden. De warmte van thuis opzoeken en het daar samen fijn maken.

Comments


bottom of page