top of page

Op zoek naar Vuur

Vanmorgen was ik op zoek naar een aansteker om een kaars aan te steken. Ik liep rond door mijn huis en hoorde mezelf zeggen. “Er is iets met mij en vuur op het moment.” Ik kan geen aanstekers vinden, of de lucifers willen niet ontbranden of de aansteker is leeg.


Wat is dat met mij en het vuur? Ik vond nog een aansteker waar alleen een vonk uit kwam, geen gas meer te bekennen om er echt een vuurtje van te maken. Laat staan om mijn kaars aan te krijgen.


Het vuur staat voor mij voor inspiratie. Daar waar je echt blij van wordt. Je hebt een vonk nodig om “aan” te gaan en dan kan het vuur gaan vlammen. Na het vlammen komt het warme rode gloeien waar je je aan kan verwarmen. En ongecontroleerd kan vuur ook vernietigen. Vuur heeft een schaal nodig waarbinnen de vlammen veilig hun weg kunnen vinden.


Als ik echt doe wat ik het allerleukste vind, dan borrelt mijn energie over. Dan voel ik een soort onstuitbaar enthousiasme. En dat begint heel klein. Waar voel ik een vonk? Waarvan ga ik kwispelstaarten omdat ik zo’n zin heb om te gaan bewegen. 


En ik realiseerde me dat het nu in februari met de godin Bridget gaat over de vonk. In de winter hebben we vanuit de stilte gedroomd en ideeën gekregen. Zwanger zijn van ideeën betekent dat in gedachten een idee kan groeien.


Dan komt daar in deze tijd van het jaar de vonk bij. Om een gedachte echt in de vorm te gaan gieten is vuur nodig. Daar waar je inspiratie van krijgt. En dat is echt een thema in mijn leven. Waar word ik echt blij van? Waar gaat mijn vuurtje van aan? En de uitdaging om mijn vonk dan ook echt te gaan volgen en me niet af te laten leiden door “wat hoort” of wat de buitenwereld van mij verwacht.


Dus in mijn zoektocht naar vuur vanmorgen liep ik in mijn pyjama naar mijn tuintempel om daar vuur te halen. Zo’n mooi beeld dat ik inspiratie op mocht halen in de tempel. Het is zo fijn om deze plek van inspiratie te voelen en te voeden. En mensen hierin mee te nemen en uit te nodigen.


En ik kon ook voelen dat er echt een aansteker in huis mag zijn. Dat ook hier de vonk en het vuur belangrijk is. Na de winter(slaap) is het echt nog niet nodig om gelijk te gaan vlammen. Wel om jouw vonk te vinden en daar mee te gaan spelen.


Welk idee van jou kan wel een vonk gebruiken?Comments


bottom of page