top of page

Persoonlijkheidstesten en Human Design

Onlangs deelde ik kort iets over Human Design met iemand, uit mijn oprechte enthousiasme voor dit systeem. Ik ontving een vrij nuchtere reactie, waarbij de persoon opmerkte dat hij al bekend was met persoonlijkheidstesten zoals DISC en The Big Five, en dat mijn informatie niet veel nieuws toevoegde.


Dit was zowel goed als slecht nieuws voor mij. Aan de ene kant leek het alsof Human Design werd beschouwd als slechts een van de vele persoonlijkheidstesten die beschikbaar zijn, zonder veel onderscheidende aspecten. Aan de andere kant was het verheugend om te zien dat de uitkomsten van Human Design zo herkenbaar waren, waardoor het werd erkend als een volwaardig systeem.


Want hier had ik iemand met gezonde scepsis die zich wel degelijk herkende in mijn verhaal.

Human Design verschilt echter aanzienlijk van traditionele persoonlijkheidstesten zoals TMA Talentenanalyse, Belbin en DISC. Het is geen standaard persoonlijkheidstest, maar eerder een systeem dat is gebaseerd op geboortedatum en tijd.


Ik begrijp echter dat er nog steeds scepticisme bestaat over concepten zoals astrologie en spiritualiteit, die vaak worden geassocieerd met Human Design. Toch combineert Human Design elementen van zowel westerse wetenschap als esoterische wijsheid, wat het een unieke benadering maakt.


Dus hier had ik iemand voor me die spiritualiteit iets vindt wat niet thuis hoort in bedrijven en tegelijkertijd wat ik vertel op basis van zijn geboortedatum herkende en erkende. Ik kon hem in 5 minuten terug geven wat er ook uit veel andere persoonlijkheidstesten kwam.


Ik ben ervan overtuigd dat spiritualiteit een plaats heeft in organisaties, omdat mensen de behoefte hebben om betekenisvol werk te doen en een bijdrage te leveren aan een groter geheel.


Daar is persoonlijk leiderschap voor nodig. Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker dit wordt. En hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe authentieker je overkomt en hoe makkelijker het gaat.


Het gebruik van Human Design biedt een diepgaand inzicht in individuele patronen en gedragskenmerken zonder dat je lange vragenlijsten hoeft in te vullen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de neiging om de uitkomsten te beïnvloeden door sociaal wenselijke antwoorden te geven.


Met Human Design kun je snel aan de slag en krijg je direct toegang tot essentiële principes die je helpen bij het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, zowel in je persoonlijke leven als op professioneel gebied. Het erkennen van de diversiteit en uniekheid van individuen binnen het kader van Human Design bevordert een cultuur van samenwerking waarin ieders talenten en bijdragen worden gewaardeerd.


Het gesprek over de uitkomsten van Human Design is van onschatbare waarde, omdat het mensen uitnodigt om zichzelf te verkennen, te reflecteren en te groeien, en om elkaar beter te begrijpen en te ondersteunen in het nastreven van gezamenlijke doelen.


Met Human Design kan je op reis om steeds dichter bij jezelf te komen.


Ik ben elke keer weer verrast over de transformaties plaatsvinden op het moment dat mensen aan de slag gaan met hun Human Design.


Benieuwd naar wat Human Design voor jou kan betekenen? Wil je meer inzicht krijgen in jezelf en je levenspad? Neem dan gerust contact met mij op voor een persoonlijke Human Design reading of coachingstraject. Samen kunnen we ontdekken hoe je jouw innerlijke leiderschap kunt versterken en jouw unieke pad naar vervulling kunt bewandelen. Ik kijk ernaar uit om je te begeleiden op deze boeiende reis.


Comments


bottom of page