top of page

Schrijven om het Schrijven en Human Design

Vanmorgen had ik mijn wekelijkse les over Human Design van @Kiesvanuitjekracht. Het ging over de poorten in Human Design. Daar is werkelijk van alles over te vertellen, maar ik sloeg aan op de slapende poorten. De poorten die geactiveerd kunnen worden door een ander. Super interessante inzichten voor mij over de energie en mogelijkheden om te schrijven met een vaste stem.


Schrijven is een manier van uitdrukken, van manifesteren, je laten horen en dat doen we met een bepaalde stem. In het keelcentrum zitten 10 verschillende smaakjes als het gaat om het soort stem dat mensen gebruiken. Mensen die een gedefinieerde keel hebben, hebben hun eigen vaste stem om dingen te zeggen of zich uit te drukken.


Ik heb in mijn chart een ongedefinieerde keel met 3 slapende poorten. Dat maakt dat de energie die uit mijn keel komt, niet altijd consistent is. Sterker nog. Als ik niet in aura ben met iemand anders of als de huidige transit mijn keel niet definieert, dan liggen mijn stemmen gewoon op de bank te slapen. Alleen dit beeld al, ik zag ze zo liggen bij mij op de bank . Die doen dan dus helemaal niets. Tot er actie in de taxi komt door iets of iemand en dan hebben ze zin om hun eigen energie aan mijn stem te geven.


Mijn stemmen gaan over enthousiasme, lessen uit het verleden en inspireren. Die maken dat ik fantastische dingen op papier kan zetten. Maar dus niet altijd en consistent.


Het is mij de laatste tijd al vaker opgevallen dat de transit maakt dat ik al dan niet me makkelijk kan uiten in woord. Elke keer als ik checkte na een makkelijke post op social media, zag ik dat de transit mijn keel definieerde. Ik kan deze talenten dus makkelijker aanboren als mijn keel centrum door de transit of door een ander gedefinieerd is.


Nu ben ik met Anne-Marieke Bos bezig met een challenge om 28 dagen te schrijven om het schrijven en dit met elkaar te delen. En tot nu toe kon ik vrij makkelijk dingen op papier zetten. Bij Human Design gaat het over het experiment. Geloof het niet, ga ermee experimenteren.


Dus hierbij zet ik een experiment aan. Wat als de transit mijn keel niet definieert? Lukt het me dan niet om iets op papier te zetten? Of ga ik dan stiekem naast m’n zoon of dochter zitten die mijn keel ook definieert.


Oeh, wat een heerlijke uitdaging is 28 dagen schrijven om het schrijven. En ik voeg daar Human Design graag aan toe!


Ik ga het experiment aan!Σχόλια


bottom of page