top of page

Stapje voor stapje

Soms hoor je jezelf dingen zeggen tegen een ander die eigenlijk voor jezelf bedoeld zijn.


Vanmorgen in mijn training over Human Design sprak ik een Manifesting Generator die echt super veel fantastische ideeën heeft die ze allemaal wil ontwikkelen. En tegelijkertijd voelt ze de frustratie dat ze nog niet alles wat ze wilt al heeft gerealiseerd.


Welkom Manifesting Generator.


Het is zo makkelijk om bij een ander te zien wat hij of zij allemaal al wél bereikt heeft. En te zien wat een ander zou kunnen doen. (en het dan eigenlijk stiekem tegen jezelf hebben).


Ik hoorde mezelf zeggen: “Als ik nu een lijstje zou maken met de 1000 dingen die ik moet doen om mijn doel te bereiken, dan begin ik er niet aan. Dan is het veel te groot. Terwijl als ik het eerste stapje kan zetten wat ik vandaag kan doen, dan kom ik er uiteindelijk echt wel.


Stapje voor stapje”


Mijn bewuste zon staat in poort 9. Die gaat over planning, orde en structuur. En deze poort gaat letterlijk over stapje voor stapje een doel daadwerkelijk bereiken.


In eerste instantie herkende ik dit helemaal niet in mezelf. Als er iemand is die graag met 10 ogen dicht het diepe in springt, dan ben ik het wel (hallo poort 29).


Toch komt deze energie wel elke keer naar me toe en krijg ik deze van anderen gespiegeld.

Ik weet dat ik 17 jaar was en aan het einde van het volleybal seizoen een kaartje kreeg van de trainer.


Het plaatje op de voorkant was een schaap bovenaan een trap op een dijk.


De boodschap van mijn trainer was: De top is voor jou absoluut te bereiken. Probeer er alleen niet in 1x naar toe te springen. Doe het stapje voor stapje.”


Dat vind ik ook het bijzondere van Human Design. Vaak herken je zelf helemaal niet je eigen kracht of energie.


Tot je er bewustzijn op krijgt. “Huh??? Dat klopt toch helemaal voor mij.” Is echt een reactie die ik mezelf al heel veel heb horen zeggen als er iets langs kwam van Human Design.


Je eigen energie is vaak zo logisch voor je, dat je er je helemaal niet bewust van bent. En ik realiseer me des te meer dat het voor mij gaat over stapje voor stapje mijn doel bereiken.


Waar in jouw leven zou jij wel wat meer stapje voor stapje kunnen doen?Ps: Wil jij een nieuw stapje zetten in jouw ontdekkingstocht rondom Human Design? Ik heb ruimte om jou een stapje verder op weg te helpen met een HD reading of coachingsessie! Stuur me een berichtje als je interesse hebt of maak een afspraak!Comments


bottom of page