top of page

Als mijn potje overstroomt

Gisteren had ik zo’n ervaring waar mijn enthousiasme echt letterlijk van overstroomt. In een super leuk gesprek waar ik helemaal mijn ei in kwijt kon. Je kan me echt niet blijer maken dan dat ik met jou mag praten over persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn, in de flow zijn en Human Design.

 

Ik ben een Generator. Dat betekent dat ik vol met levensenergie zit en door kan blijven gaan met wat ik aan het doen ben, mits ik doe waar ik vreugde bij ervaar. Mijn hele systeem gaat aan als ik echt blij word van wat ik doe. Dat zie je aan me: ik straal, ik praat honderduit en ik steek je aan met mijn enthousiasme.

 

Generators hebben een gedefinieerd Sacraal centrum. Dit geldt voor 70% van alle mensen. Het Sacraal gaat over creatieve levenskracht. Deze energie delen we ook graag uit aan de mensen die hun sacraal niet gedefinieerd hebben (de overige 30% van de mensen). 

 

Ik vergelijk deze energie vaak met keteltje vol levensenergie. Wanneer een Generator doet waar hij of zij voldoening en blijdschap uit haalt, stroomt dit keteltje over van energie, en er is meer dan genoeg voor anderen om van te profiteren.

 

Vaak hebben we echter geleerd dat het egoïstisch is om eerst voor onszelf te zorgen en dat we altijd klaar moeten staan voor anderen. Dit kan voor Generators leiden tot burn-out, omdat ze alles uit hun 'potje' geven zonder het zelf weer aan te vullen.

 

Kun je je voorstellen hoeveel energie er beschikbaar gaat zijn als alle (Manifesting) Generators gaan doen waar ze echt blij van worden?

 

Ik kreeg een appje van mijn gesprekspartner gisteren in de loop van de middag: “De rest van de dag (en waarschijnlijk de rest van de week) met een grote glimlach rond gelopen. Dank je wel!” 

 

Het lijkt erop dat er voldoende energie was om mee naar huis te nemen.

 Comments


bottom of page