top of page

Wie ben ik?

“Het kan zo zijn dat je ten diepste heel goed weet wie je daadwerkelijk bent en welke kant je op gaat.”

 

Elke keer als ik deze zin (of een variatie hierop) gebruik in een Human Design reading of coachingsgesprek kijk ik verwachtingsvol naar mijn gesprekspartner. Hoe gaat hij of zij hier op reageren? En elke keer krijg ik een bevestiging terug dat dit inderdaad klopt.

 

Ik snap daar dus echt helemaal niets van!

 

Het identiteitcentrum in Human Design gaat over het gevoel van eigenwaarde, richting en levensdoel. Mensen met een gedefinieerd Identiteitscentrum hebben vaak een duidelijk gevoel van wie ze zijn en wat ze willen in het leven.


Ik heb zelf een ongedefinieerd identiteitscentrum. Ik ben mijn hele leven al op zoek naar richting en wie ik eigenlijk ben. Daar kan je een heleboel boeken over persoonlijke ontwikkeling over lezen, trainingen voor volgen en zelfonderzoek naar doen. In de ongedefinieerdheid in Human Design kan je zoekende zijn.


Het identiteitscentrum is een zijn- centrum. Daar hoef je helemaal niets te doen. Je hoeft alleen maar je zijn wie je bent.


De omgeving en de mensen waarmee je je omringt kunnen je beïnvloeden als je identiteitscentrum ongedefinieerd is. Dit maakt dat je een sociale kameleon kan zijn. 


Bewustwording van je eigen energie en voorkeuren daarin, maakt dat je andere keuzes kan gaan maken. Dat je op een andere manier leiding kan gaan nemen in je eigen leven. Je hoeft niet langer te doen wat je altijd al deed. Je hebt de keuze om een andere overtuiging of gedachte en daarmee ander gedrag te kiezen.


Voor mij heeft dit bewustzijn over mijn open identiteitscentrum heel veel rust gegeven. Ik hoef niet te weten wie ik ten diepste ben en ik mag een sociale kameleon zijn. Ik kan op verschillende plekken een verschillende identiteit of rol aannemen. En dat is ok. Ik hoef alleen maar te zijn. Ik hoef niet langer te zoeken naar wie ik ben.


Ik ben per definitie.

 

Benieuwd naar wat Human Design voor jou kan betekenen? Wil je meer inzicht krijgen in jezelf en je levenspad? Neem dan gerust contact met mij op voor een persoonlijke Human Design reading of coachingstraject. Samen kunnen we ontdekken hoe je jouw innerlijke leiderschap kunt versterken en jouw unieke pad naar vervulling kunt bewandelen. Ik kijk ernaar uit om je te gidsen op deze boeiende reis.
Comments


bottom of page